В неделя майка от Стара Загора публикува в социалните мрежи, че е потърсила

...
В неделя майка от Стара Загора публикува в социалните мрежи, че е потърсила
Коментари Харесай

Бебе получи гърч след отказ да бъде прието в болница

В неделя майка от Стара Загора публикува в обществените мрежи, че е потърсила лекуване на детето си в две лечебни заведения в града, само че не е попаднала на съответно лекуване, написа Dariknews.bg.
Тя споделя, че детето й е на година и седем месеца и е било с близо 40 градуса температура.

„ Тръгнахме неотложно към неотложния кабинет, при което имаше опашка чак извън.
Нямахме време, тръгнахме към Болница „ Тракия “, преглеждат го и мерят температура 39,7 градуса, при което докторката ни пита имаме ли нещо за температура. Казвам, че в колата извън имам Нурофен и Панадол. Прегледа го и сподели, че най-вероятно е зараза. Тръгваме и вървим към колата, поставям детето да седне и мъжът ми отваря Нурофена, детето стартира да се тресе, скова се и обърна очите “, споделя майката Мариета Иванова.

Родителите са се върнали назад в Болница „ Тракия “ и лекарката ги насочила е към Спешното.

Там са поставили на детето кислородна маска и са му дали лекарство за температурата, след което са ги закарали с кола за спешна помощ към Инфекциозното поделение на регионалната болница. Майката се оплака, че там е попълвала документи към 40 минути, след което е била призната.

Агенция „ Фокус “ се свърза с нея и тя удостовери за случая, като разясни, че съгласно нея детето се утежнява и продължава да е с висока температура от 38,8 градуса.

 

„ По мотив поста ми, желая да кажа, че ядът ми не е към хората, които работят в болничните заведения, а към системата на опазване на здравето, която желае да погуби всички нас. В Инфекциозното поделение хората вършат всичко допустимо да ни оказват помощ, виждам го, благодаря им от сърце! Но това губене на време в писане на бумащини за банкет, както и прехвърлянията, не го разбирам! Извинявам се в случай че съм наранила хората работещи тук с думите си. Простете, суматохата е огромно нещо “, сподели майката.

От Болница „ Тракия “ обясниха, че при тях няма уместно поделение и точно поради това са насочили родителите към друго лечебно заведение.

„ Детето е било прегледано от наш доктор – педиатър. След което е отпратено за лекуване у дома, само че на излизане получава спазъм в колата. Хората се връщат и незабавно педиатърът и реагира. Изпраща ги в Спешно поделение, поставена е кислородна маска, инжекция за намаление на температурата и наш екип го транспортира до Инфекциозно поделение, тъй като ние нямаме такова “, сподели Румяна Димчева от леченото заведение.

Тя изясни, че без да има сложена диагноза няма по какъв начин детето да бъде настанено в тяхното Отделение по Педиатрия, защото ще се смесят потоците с пациенти.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР